Mor un intern de Mas d'Enric per coronavirus

Aquest dijous s'ha conegut la mort per coronavirus a l'hospital Joan XXIII d'un intern de la presó de Mas d'Enric L'home, de 55 anys portava 28 dies ingressat a l'UCI del centre hospitalari. Ara mateix hi ha 12 interns positius per COVID-19 a la infermeria del centre.

Ha estat el mateix dia que el sindicat penitenciari ACAIP ha demanat que es blindin les presons per garantir la salut i la seguretat d'interns i treballadors  L'agrupació de cossos de l'administració d'institucions penitenciàries creu que el Govern va ser temerari quan va reobrir les comunicacions al setembre i que la conseqüència va ser el sorgiment de brots a presons d'arreu de Catalunya, també a la de Mas d'Enric amb un parell de focus els mesos d'octubre i desembre.

El darrer d'ells va provocar l'aïllament de tot un mòdul pel positiu de tres interns. ACAIP alerta dels contagis durant els permisos de sortida o el trasllat de persones entre centres. Consideren, a més, incoherent, que es permetin les visites a les presons tot i el confinament municipal activat avui.