Confinament municipal a partir de dijous

A part de limitar el moviment entre municipis durant els 7 dies de la setmana, el nou pla de xoc contempla, també, tancar els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats. La resta, haurà de tancar el cap de setmana. Aquesta mesura, però, no afecta farmàcies i botigues d'alimentació, que podran mantenir la seva activitat perquè són serveis essencials.

Qui haurà de baixar de nou la reixa són els gimnasos i equipaments esportius. De moment, del 7 al 17 de gener, només es podrà practicar esport a l'aire lliure. No es podran convocar entrenaments d'equips o clubs federats en espais tancats. Una mesura que no afecta, però als conjunts d'àmbit estatal. 

GYM

Pel que fa a l'educació, els escolars tornaran a les aules, com estava previst, l'11 de gener. Malgrat això, s'hauran de suspendre totes aquelles activitats extraescolars presencials que es facin fora del grup bombolla.

En canvi, el PROCICAT opta en aquesta ocasió per mantenir les mateixes limitacions en l'àmbit cultural i en el sector de la restauració. Així doncs, equipaments culturals no podran superar el 50% de l'aforament a les sales. Bars i restaurants podran tenir les portes obertes en les dues franges horàries permeses fins ara, però només entre setmana. També podran servir menjar per endur.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat també que s'avança la vacunació del personal sanitari i que aquesta anirà en paral·lel a la de les residències geriàtriques, que ja va començar fa una setmana.