Preocupació pels brots en actiu que hi ha en algunes residències

La situació sanitària es torna a tensar. Com ja va passar en la primera onada, tancarem l'any amb l'atenció focalitzada en les residències on s'hi han tornat a detectar brots importants de coronavirus. Salut ha inspeccionat aquest dimecres la residència i centre sociosanitari STS de Salou on s'hi han detectat 98 casos de Covid-19 entre els residents i 28 en treballadors.

En paral·lel, preocupa el brot de l'Insitut Pere Mata de Reus que creix fins als gairebé 150 afectats. 93 són residents i 40 personal del centre. Salut també ha revisat la residència STS de Cambrils on fa unes setmanes que s'hi va detectar l'inici d'un brot. A hores d'ara, afecta a 44 usuaris i 18 treballadors, però en les últimes hores s'ha conegut que el virus hi ha causat 12 morts. 5 residents han mort al mateix centre, 4 a l'hospital i tres més derivats en altres instal·lacions.

DDR nous brots residencies 2

Aquests brots són els qui a hores d'ara tenen més pendent el Departament de Salut al territori, però també n'hi ha d'altres. I és que tant a dins d'aquests centres com a fora, la propagació del virus torna a créixer. El risc de rebrot es manté molt alt en 350 punts i aquest dimecres s'han disparat el nombre de casos positius i de víctimes. Només avui les dades oficials registren al Camp de Tarragona 341 casos i 17 defuncions. Per bé que les xifres poden actualitzar-se amb dies de retard i que hi computin casos de jornades anteriors, res no amaga que l'evolució de la pandèmia no és pas bona i que el 2021, vacuna a banda, començarà amb una situació realment complicada al Camp de Tarragona i a Catalunya.