El sector turístic ja es mou de cara la temporada que ve

Per Nadal no hi ha gairebé turisme a la Costa Daurada, però aquesta època tradicionalment comença a indicar com anirà l’any que ve turísticament. Aquests dies ja hi ha les primeres reserves i contactes amb turoperadors d’arreu d’Europa. L’inici de la vacunació fa preveure un escenari optimista, sobretot de cara el segon semestre del 2021 que milloraria les xifres de la temporada 2020 que ha estat la pitjor de la història.

Els turoperadors s'interessen per la Costa Daurada

Els mercats més interessats són els tradicionals com l’holandès, britànic i francès. També el nacional comença a respondre ve de cara l’estiu que ve. El sector dona per perdut bona part del turista alemany, que sempre acostuma a venir abans dels mesos forts de la temporada i l’any que ve aquesta època serà la més incerta pel que fa a la pandèmia.

La millora de la situació també la noten municipis com Salou. Des del Patronat de Turisme de la Capital de la Costa Daurada ja tenen contactes amb turoperadors i també preveuen un millor 2021 pel que fa al turisme.

Tot i això l’optimisme és contingut, perquè després de l’experiència d’aquest any se sap que la situació pot canviar molt ràpidament i arruïnar part de la temporada. Sigui quin sigui l’escenari el sector està bolcat en seguir promocionant el territori i treballar per garantir una destinació de qualitat i segura.