IQOXE bunqueritzarà les sales de control

Així està la zona zero de l'accident d'IQOXE gairebé un any després. L'empresa petroquímica n'ha difós les primeres imatges per destacar la reconstrucció de les instal·lacions. Hi inverteix més de 27 milions d'euros per restituir alguns dels equipaments afectats i millorar la seguretat de la planta.

IQOXE habilitarà sales de control bunqueritzades, una de les demandes que en aquest any han fet diverses veus. Per exemple, era una de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Parlament. Tot i això, com ja havia anunciat, l'empresa no reconstruirà el reactor accidentat ni tornarà a fabricar la família de productes que van provocar l'explosió.

IQOXE ha compartit les primeres imatges de les instal·lacions

Segons explica IQOXE, la sala de control accidentada i la de la planta d'òxid d'etilè es substitueix per la tecnologia més moderna del mercat que disposa d'un sistema d'absorció per retrocés. Es preveuen tres mòduls industrialitzats, un d'ells s'ubicarà en una part de l'actual planta d'òxid d'etilè i els altres dos a les plantes de derivats. A dia d'avui, s'ha completat la construcció d'una nova subestació elèctrica i l'empresa ha informat que també s'han fet proves hidràuliques a totes les plantes.

Amb aquest paquet de 27 milions d'euros, IQOXE també construirà nous tancs d'emmagatzematge de matèries primeres i de productes finals. També segueixen les tasques de rehabilitació d'espais afectats, com la reconstrucció de naus d'envasats i la remodelació dels edificis d'oficines i annexos. La companyia també instal·larà plaques fotovoltaiques.