Torna parcialment l'activitat als centres esportius

L’activitat ha tornat a gimnasos i centres esportius. Un mes després d’un segon tancament traumàtic per a molts la relaxació de les mesures sanitàries ha obert una escletxa d’optimisme per a un sector castigat per aquestes. Però, malgrat tot, el sector reclama ajudes econòmiques per poder sobreviure.

El Gent d’Or és un gimnàs privat i amb història a Valls. Després d’un mes amb els aparells aturats, aquest matí el centre ha pogut obrir portes de nou per oferir els seus serveis als 200 associats que gestiona. Al centre vallenc, prou espaiós, no hi ha problemes d’aforament, que queda restringit, com a tots els centres esportius, al 30%, però els seus responsables adverteixen que, si no arriben ajudes des de les administracions públiques, la possibilitat de reobrir no serà suficient per a molts gimnasos, escanyats pels impostos i la manca d’ingressos.

Els centres municipals també reobren

On ha retornat amb força l’activitat és a les instal·lacions esportives municipals de Valls. En el seu primer dia de represa, els primers grups d’activitats dirigides s’han omplert. Hi pot haver ajudat en part la restricció d’aforament, però també el fet que el centre esportiu ha engegat de nou tota la seva oferta. 90 activitats dirigides. No tornen però les activitats extraescolars.

23 novembre spinning

Els alts i baixos d’activitat durant l’últim any ha castigat també la fidelitat dels usuaris, també en el cas dels centres esportius municipals, com és el cas. El volum d'usuari del Fornàs ha caigut notablement, dels 3.200 abonats de principis d'any als 2.200 actuals. 

En l’últim plenari l’Ajuntament de Valls va injectar més de 300.000 euros a la tresoreria del Patronat d’Esports per assegurar el funcionament del centre esportiu, que ha d’assumir la manca d’ingressos derivada dels períodes de tancament.