Santes Creus adapta les visites al protocol sanitari

El patrimoni monumental ha estat un dels espais culturals que ha pogut mantenir l’activitat. Ho ha hagut de fer, però, extremant les mesures sanitàries i adaptant-se als protocols establerts. És el cas per exemple del monestir de Santes Creus, que s’ha mantingut obert i segueix oferint visites escolars en un entorn segur.

Els alumnes que aquest matí visitaran l’interior del monestir de Santes Creus i participaran de les activitats dinamitzadores que s’hi ofereixen per descobrir-ne el valor patrimonial, es preparen per accedir al recinte. Rentat de mans amb gel hidroalcohòlic i repartiment de guants entre els escolars abans d’iniciar una visita en què els educadors de l’espai patrimonial també tindran en compte mantenir els grups bombolla de l’alumnat que els visita. Són els principals arguments per garantir la seguretat sanitària d’una tipologia de visita, l’escolar, que s’ha reduït respecte temporades anteriors a la pandèmia.

Ja dins el recinte del monestir, els escolars que participen de les visites dinamitzades treballen en grups separats i realitzen els tallers de descoberta als espais més airejats del monestir, que malgrat tot manté obertes les zones visitables. Unes visites turístiques per a públic general que també han notat el daltabaix provocat per la crisi pandèmica, especialment els mesos de juny i juliol, per la caiguda del visitant estranger. En canvi, el repunt de turistes de proximitat ha salvat la temporada al mes d’agost.

En el cas de les visites guiades i per a turistes també s’han implementat canvis per garantir la seguretat sanitària. Entre altres mesures, s’ha reduït la ràtio de participants per grup a un màxim de vint persones i s’han habilitat codis QR perquè els visitants puguin seguir l’audioguia de forma individualitzada des del seu telèfon mòbil.