La pandèmia obliga a externacionalitzar la vacunació per la grip

Un centenar d'espais alternatius acolliran la campanya de vacunació contra la grip que comença aquest dijous al Camp de Tarragona. Des del Departament de Salut remarquen la importància que pren la vacunació en plena campanya per a reduir la pressió assistencial de casos greus als centres de Salut.

La carpa situada a l'exterior del Centre d'Atenció Primària de Montblanc pels voluntaris de Protecció Civil de municipi és un dels 98 espais alternatius habilitats al Camp de Tarragona per a la campanya de vacunació d'enguany. Aquesta és la principal novetat de la campanya, amb l'objectiu de separar els espais on es realitzen proves PCR dels que duen a terme les vacunacions.

Una campanya que ha començat aquest dijous i s'allargarà durant els dos propers mesos amb l'objectiu d'apropar-se el màxim possible a una forquilla entre el 60 i el 75 per cent de vacunacions en els principals grups de risc: els majors de 60 anys, les dones embarassades o que hagin donat a llum els darrers sis mesos, les persones amb patologies prèvies i els professionals sanitaris.

En un any en què la grip coincidirà amb la segona onada de la COVID-19, des del Departament de Salut es remarca la importància d'evitar casos greus de grip que puguin augmentar la pressió als serveis assistencials. També recorden que la simptomatologia dels dos virus és molt similar i alerten que el risc de mortalitat en cas de coincidir els dos virus es duplica.

De cara a aquesta campanya, es distribuiran prop d'un milió i mig de vacunes, 230.000 més que l'any passat. Un hivern anterior en que es van detectar 530 casos greus pel virus de la grip i 45 morts a tot Catalunya, un 70 per cent dels quals de grups de risc que no estaven vacunats.