Es veia a venir

L'esport català accepta amb comprensió l'aturada de les lligues pel coronavirus. Un dels tornejos de major nivell afectats és la Copa Catalunya, que arrencava amb derbi entre CB Valls i  TGN Bàsquet.

És la decisió correcta, almenys això creuen els màxims responsables tècnics dels protagonistes del primer derbi de la pretemporada. CB Valls i TGN Bàsquet hauran d'esperar, com a mínim, mig mes per veure's les cares al Joana Ballart. Un marge temporal que podria ampliar-se si la corba epidèmica no s'atura en sec gairebé miraculosament. Dissabte recuperàvem el clàssic tarragoní a la màxima divisió del bàsquet femení català, però no serà possible.

tgn

No només es congelen les lligues sèniors, també ho fan les de base, federades i escolars, per reduir la mobilitat familiar durant els caps de setmana. La decisió exclou equips com el Nàstic i la UE Valls a Segona B i Tercera Divisió; també els principals representants del bàsquet masculí local, la Superlliga 2 de volei i el Salou FS, i qualsevol altra competició gestionada per federacions espanyoles.

Els municipis de la demarcació disposen d'una taula de treball per actualitzar mesures. No es pot descartar que les localitats que van habilitar part de la grada per al públic facin també marxa enrere i apostin, de moment, per l'esport a porta tancada.