Apostar pel potencial emprenedor de la demarcació en temps de Covid

La plataforma de creació de negocis digitals StartSud ha impulsat el primer 'startup weekend', una iniciativa per captar talent entre una vintena d'emprenedors de la demarcació de Tarragona. L'objectiu final d'aquesta activitat és el de seleccionar vuit persones per fundar una empresa sota l'aixopluc d'StarSud. La idea d'aquest negoci pot provenir de models ja testats en altres mercats o de projectes d'emprenedors.

Les persones participants en aquest cap de setmana d'emprenedoria tenen perfils molt diversos i les seves franges d'edat oscil·len entre els 20 i els 50 anys. Per dur a terme l'activitat, s'han dividit en quatre grups i han començat a treballar al voltant d'una idea de negoci proposada pels organitzadors. Els projectes estan vinculats a sectors econòmics predominants de la Catalunya sud com el del turisme i l'agroalimentari.

aa

Els participants han valorat molt positivament la iniciativa, ja que entenen que l'emprenedoria és una branca essencial de les mesures i solucions que ajudaran a superar la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Tot i que els organitzadors del 'startup weeken'd només han escollit 21 aspirants, la xifra de persones que van demanar plaça va superar el centenar. L'èxit participatiu dona peu a una segona edició i fa pensar que a la demarcació de Tarragona no manca empenta ni talent.