El sindicat USTEC-STES no descarta la vaga

El sindicat USTEC-STES demana que les classes es facin de manera presencial i amb garanties per a tots els alumnes de tots els nivells . Qualifiquen aquest inici de curs poc segur i confús. Asseguren que en molts centres de les comarques de Tarragona no s’estan complint les distàncies de seguretat o les ràtios, en alguns casos superen els 30 alumnes dins les aules.

Expliquen que per poder baixar les ràtios i facilitar els desdoblaments de grups es necessitarien al voltant d’uns 3.000 professionals al territori. Però la realitat és que correspon de mitjana a 1’4 docents nous per centre. Unes dades que lamenten d’insuficients. També es queixen que encara no s’han cobert totes les places de reforç per la Covid.

DDR Peça USTEC inici curs 2Per això des del sindicat reiteren una vegada més que el Departament d’Educació implementi les mesures que ja han proposat en diverses ocasions com la jornada compactada, la regulació de l’atenció telemàtica, test PCR pels professionals, l’augment de la neteja i desinfecció, l’increment del personal docent i unes  ràtios d’entre 10 i 15 alumnes.