El laberint de la Segona B i la Tercera Divisió

Per fi sabem com serà la nova Segona B del Nàstic i la nova Tercera Divisó de la Unió Esportiva Valls. La Federació Espanyola de Futbol ha confeccionat cadascuna de les fases.

102 equips que es reparteixen en cinc grups dividits cadascun en dos subgrups. El del Nàstic, d'onze, ja el coneixem des de fa dies i es compon dels participants catalans i d'un format d'anada i tornada amb 20 partits. Més enllà d'això, però, no existia cap altra informació oficial. Ara ja sabem que els tres primers accediran a la ronda d'ascens a Segona Divisió i que els classificats de la quarta a la setena plaça aniran a la lligueta per pujar a la inicialment batejada com a Segona B Pro. Perquè els noms, després ho expliquem, també canviaran. La resta de clubs cauran a la fase per la permanència a la Segona B, l'actual, i que també es rebatejarà. És a dir que hi haurà tres guerres paral·leles a meitat de curs, la de l'accés al futbol professional, la de l'ascens a la nova competició intermitja i la de la salvació.

Ja som a la segona fase i els millors del subgrup del Nàstic es barrejaran amb els millors de l'altre subgrup mediterrani. Sis jornades i tres places d'accés al 'playoff' definitiu per ascendir a Segona. Hi haurà, a més, una quarta posició per a l'equip amb millor coeficient.

nas111

Si el Nàstic ha de conformar-se amb la lligueta de segon nivell, haurà d'acabar entre els dos primers en vuit jornades per pujar a la Segona B Pro. Si Toni Seligrat i els seus cauen a la fase per la permanència, també de vuit jornades, els cinc últims descendiran a Tercera. El 'playoff' final per pujar també canvia: eliminatòries a partit únic en format de concentració, com enguany, i amb semifinals i final.

La Tercera Divisió, la de la Unió Esportiva Valls, també comptarà amb un sistema inèdit: els tres primers del subgrup vallenc optaran a l'ascens a la Segona B, els tres següents mantindran opcions però per un camí més llarg i els quatre darrers voldran evitar el descens a Primera Catalana.

UE VALLS WEB

I tot plegat, com dèiem, amb canvi de noms perquè, a partir del curs vinent, la futura Segona B Pro es dirà Primera RFEF, la Segona Divisió B, Segona RFEF, i la Tercera Divisió, Tercera RFEF. Tot un curs per entendre com funcionen les lligues.