Prohibició de reunions de més de 10 persones i cribatges massius a les escoles

Coincidint amb el retorn massiu de l’àmbit laboral i escolar, d’aquí a quinze dies, la Generalitat ha decidit prohibir les reunions de més de 10 persones a tot Catalunya, excepte en l’àmbit laboral i el transport públic. Salut assegura que el 70% de contagis es donen en trobades familiars i d’amistats, per això  demana reduir els contactes socials per disminuir el risc de contagis que aquestes últimes setmanes ha incrementat.

Cribratges massius a les escoles i instituts

Torra ha assegurat que es garantirà l’educació escolar per a tots els infants. A l’espera del pla d’obertura de les escoles, de moment s’ha anunciat un seguit de mesures. Entre aquestes, l’ús de mascareta obligatòria a tot arreu pels alumnes de 12 anys i pels més grans de sis anys si hi ha un risc alt de contagi i classes de menys de 20 alumnes d’infantil i primària. A secundària les ràtios també seran més baixes. D’altra banda, està previst fer entre el 15 d e setembre i el 15 de novembre, 500.000  test de PCR a les escoles i instituts. En aquest sentit, Torra exigeix al Govern Espanyol a regular el subsidi de conciliació familiar en cas que els fills hagin de fer quarantena.

DDR Peça mesures covid govern cat escoles

Pel que fa a la política de rastreig a partir d’ara tots els que es facin les proves PCR hauran de firmar una declaració d’autoresponsabilitat de Compromís d’aïllament. El Govern preveu també posar en marxa a principis de setembre l’aplicació radar Covid pel rastreig de contactes.