Salut endureix les mesures a Reus per frenar el brot

Les dades no milloren i Salut farà un pas més per intentar frenar els contagis de coronavirus. La situació és preocupant a Reus, on aquest dimecres ha començat el cribratge massiu. El risc de rebrot duplica el de la resta del territori i se situa en 463 punts.

El PROCICAT ja ha donat llum verda a les noves mesures per frenar els casos de coronavirus a Reus. Entraran en funcionament aquest mateix cap de setmana amb la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Es demana a tota la ciutadania que es quedi a casa i només surti per aquelles activitats imprescindibles com anar a treballar o comprar productes bàsics. Queden prohibides les trobades de més de 10 persones. També es limita l’aforament al 50% a l’interior i terrasses de bars i restaurants. En aquest sentit també es permet com a màxim un 30% d’ocupació en cerimònies religioses i un 50% en aforaments d’esdeveniments esportius i culturals.

Són mesures que ja s’apliquen als municipis del baix Segrià i a l’Hospitalet de Llobregat i en el seu moment es van dur a terme a Figueres.  

Des de l’Ajuntament demanen als reusencs i les reusenques que agafin aquestes noves mesures com un compromís individual de responsabilitat. Asseguren que són accions que no agraden i que no s’aplicarien si no fos necessari.

Tot i que la tendència tampoc és bona en el conjunt de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Salut descarta, de moment, fer algun confinament perimetral o estendre els cribratges o noves mesures en altres municipis de la zona.

Segueixen sortint nous positius i el risc de rebrot empitjora

WEB consellera Salut

Pel que fa a les dades de les darreres 24 hores, s'han registrat 51 casos més al Camp de Tarragona, un dels augments més baixos dels darrers dies. Ha baixat el nombre d’hospitalitzacions i també els ingressats a l’UCI i es manté la xifra de defuncions per COVID19.

El risc de rebrot per comarques posa realment la capital del Baix Camp en alerta màxima. On estan millor és a la Conca de Barberà on el risc de rebrot ha pujat a moderat amb aquestes 86 punts. El risc es considera alt per sobre dels 100 punts i és el que passa al Tarragonès amb 132 punts, a l’Alt Camp amb 255 punts i al Baix Camp amb 269.