Reus és el principal focus de l'epidèmia al Camp de Tarragona

Dins del Camp de Tarragona les Àrees Bàsiques de Salut que tenen una pitjor situació són la del Baix Camp-Priorat i la del Baix Penedès. Pel que fa a la primera, Baix Camp-Priorat, és la més crítica. Les dades augmenten a causa de l'alt nombre de casos que estan apareixent a la ciutat de Reus. En els últims set dies, la capital del Baix Camp ha confirmat 97 positius, cosa que ha fet disparar la taxa de rebrot i ara mateix se situa en nivells molt alts.

Pel que fa al Baix Penedès, el Vendrell i Calafell són els municipis que més preocupen per l’augment constant de casos els últims set dies. Aquestes dues àrees han fet situar el risc de rebrot de la regió sanitària de moderat a alt, deixant-lo en nivells de principis del mes d’abril.

També augmenta el risc de rebrot a l'Alt Camp

pantalla covid

Pel que fa a l’Àrea Bàsica de Salut de l’Alt Camp i la Conca de Barberà observem com des de dimecres passat hi ha hagut un augment important del risc de rebrot. La causa es troba a Valls, on l’última setmana s’han confirmat 10 positius i ha fet augmentar la xifra.

L’altra cara de la moneda al Camp de Tarragona la presenta l’Àrea Bàsica de Salut del Tarragonès que ara mateix és la que presenta uns millors registres. Actualment la taxa de reproducció de l’epidèmia a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona ha anat augmentat progressivament l’última setmana i ara és d'1,8. L’epidèmia creix quan aquesta xifra és superior a 1.

Tot i les dades actuals el Departament de Salut no té previst, de moment, realitzar cap cribratge massiu de proves PCR en alguns dels indrets de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.