L'oci nocturn reclama reobrir


Aquest cap de setmana venç el termini de 15 dies de tancament de les discoteques decretat per la Generalitat. I el sector s'avança a la previsible pròrroga d'aquesta suspensió, per reclamar que se'ls permeti reobrir per salvar una situació, que diuen, és dramàtica.

Discoteques i sales de ball van haver de baixar la persiana ara fa gairebé dues setmanes perquè les autoritats sanitàries veien en l'oci nocturn un dels principals focus de propagació de la Covid-19. El sector no confia a poder reobrir aquest cap de setmana perquè temen que la Generalitat allargarà la prohibició i els situa en un escenari amb molta inseguretat jurídica. Senten que han estat el cap de turc dels rebrots.

Creuen que s'ha assenyalat injustament tot l'oci nocturn

Una situació que en el cas del Camp de Tarragona consideren doblement injusta perquè el risc de rebrots no ha estat alt. Les patronals de l'oci nocturn recriminen al govern català que el tancament de discoteques no ha acabat amb la problemàtica, sinó que ha obert la porta encara més a les festes il·legals. I aquest tancament, sumat als mesos de confinament, deixa aquests negocis en una situació crítica.

Les patronals FECALON i FECASARM insten la Generalitat a no prorrogar el tancament dels locals i demanen que es treballi en la reobertura amb els paràmetres de seguretat que s'havien introduït després del confinament. En clau tarragonina, exigeixen solucions del govern de Ricomà per facilitar l'activitat d'aquests establiments ara paralitzats i que els doni resposta a les propostes que li han traslladat.