13 milions d'euros en ajudes per combatre les conseqüències del mildiu

El Departament d'Agricultura oferirà aquesta quantitat als vinyaters afectats arran de les pluges abundants d'aquesta primavera. La consellera Jordà ha anunciat que seran ajuts directes adreçats a productors amb una afectació superior al 55%.

La línia d’ajuts d’Agricultura per fer front a les pèrdues generades pel mildiu a la vinya serà de 13 milions d’euros. Es tracta d’uns ajuts directes que podran rebre els productors que acreditin una afectació superior al 55%. S’hi podran acollir els joves agricultors, els professionals o titulars d’una explotació agrària prioritària.

Es calcula que a causa de les pluges abundants de la primavera, aquest fong generarà pèrdues que superen el 70% d’afectació sobretot al Penedès. La DO Tarragona estimava que podria perdre un 30% de la producció.  En concret, l’afectació del míldiu és especialment greu en la vinya de producció ecològica.Més enllà dels ajuts econòmics, la consellera Teresa Jordà també s’ha compromès a treballar perquè les entitats asseguradores cobreixin el dany de mildiu.