Continua la destrucció d'ocupació

La destrucció de llocs de treball a causa de la Covid-19 ja s'intuïa al primer trimestre, i ara es confirma amb xifres. El nombre d'ocupats a la demarcació de Tarragona es redueix aquests darrers tres mesos amb 16 mil persones menys respecta a l'inici del 2020, segons l'enquesta de població activa. I això, de retruc també suposa un augment de la taxa d'atur que supera el 15% i puja dos punts i mig més, si ho comparem amb el primer trimestre. I aquest percentatge és pitjor que a la resta de demarcacions, ja que la mitjana catalana se situa al 12,78%. A tot el país, Catalunya perd més de 220.000 llocs de treball. Això, sense tenir en compte els ERTO.  

El sector privat i les activitats del sector serveis s'emporten la pitjor part

Si ampliem la mirada a les comarques Tarragonines, per sectors veurem que el 72% dels ocupats continuen pertanyen al sector serveis, però aquesta activitat ha perdut 10.000 treballadors respecte al primer trimestre. La variació anual és més important en el cas del sector industrial que perd 6.700 treballadors.

En termes globals, les dades de l'enquesta a tot l'Estat també reflecteixen que el pitjor cop d'aquesta crisi se l'ha emportat el sector serveis i la majoria dels llocs de treball perduts són de l'àmbit privat. Una dada més, el 16% dels treballadors han fet feina des de casa més de la meitat dels dies.