Salou, Vila-seca i Cambrils regularan de manera conjunta patinets i bicletes elèctrics

Salou, Vila-seca i Cambrils regularan de manera conjunta la mobilitat dels patinets i bicicletes elèctriques als tres municipis. Per això han creat un document conjunt que regula com han de circular aquests elements i quines sancions s'imposaran a l'incompliment d'aquestes normes. Una iniciativa que qualifiquen de pionera i que sorgeix per la inactivitat del govern central.

A partir d'aquesta tardor, quan les ordenances de cada municipi superin tot el seu tràmit d'aprovació, els usuaris de patinets i bicicletes elèctriques de Salou, Vila-seca i Cambrils podran recórrer els tres municipis sabent que la normativa al respecte serà la mateixa. 

Així han presentat aquest divendres els tres alcaldes un document que qualifiquen de pioner i que neix de la necessitat de regular uns sistemes de mobilitat que creuen que han arribat per quedar-se i que els municipis han de potenciar pel que suposen de millora tant en la mobilitat com en la sostenibilitat.

Sancions d'entre 100 i 500 euros

D'aquesta manera, els patinets i les bicicletes elèctrics no podran circular en cap cas per la vorera i ho hauran de fer pels carrils bici o per la calçada sempre que la velocitat permesa no superi els 30 quilòmetres per hora. Els usuaris hauran de portar casc i ser majors de 16 anys tot i que no serà obligatori que el vehicle estigui assegurat. Un fet aquest darrer que si es demanarà a les empreses de lloguer d'aquests vehicles, que també quedaran regulades per la nova normativa.

Des dels consistoris continuen reclamant però que sigui l'estat qui reguli de manera general aquesta nova mobilitat. Un reglament que recull una quarantena de possibles sancions que van des dels 100 als 500 euros segons la seva gravetat.