La Generalitat avala l'emplaçament de les plantes solars de Constantí i PortAventura

D'altra banda, dos projectes que avancen inicialment en la promoció de l'energia renovable. La Ponència de la Generalitat ha donat llum verda a l'emplaçament de les plantes fotovoltaiques de Constantí i de PortAventura. Es tracta d'una primera validació que permet començar la tramitació dels projectes.

La Ponència de les Energies Renovables de la Generalitat avala l'emplaçament d'una planta fotovoltaica de 17 hectàrees a Constantí, en aquests terrenys del polígon industrial. Es tracta d'un projecte ambiciós impulsat per l'empresa IOSA Green Energy per subministrar a la subestació del polígon. Amb una potència de 14,5 MW es convertiria en una de les instal·lacions d'energia solar més grans del país.

Tot i rebre ara aquesta aprovació de la Generalitat, el projecte encara haurà de superar més tràmits i, si es compleix el calendari, les obres podrien començar durant la primavera del 2021. La ponència també veu bé l'emplaçament de la planta fotovoltaica d'autoconsum que planteja PortAventura. Se situarà al terme municipal de Vila-seca en uns terrenys molt pròxims al parc temàtic i ocuparà unes 10 hectàrees. Tindrà una potència de 6,6 MW i s'espera que pugui entrar en funcionament durant la temporada del 2021.

L’avantprojecte del PortAventura sí que ha topat amb l’oposició del Departament de Cultura perquè es planteja en una zona amb una alta densitat de jaciments arqueològics amb estructures d’època romana i ibèrica. Per això, la Ponència li demana que es delimitin els jaciments afectats i li proposa que part de la instal·lació es pugui traslladar, per exemple, a la zona d'aparcament del parc temàtic per preservar el paisatge agrícola de la zona.