Poca confiança empresarial, segons la Cambra de Reus

 

La crisi del coronavirus segueix impactant en la confiança dels empresaris del Radar Cambra de Reus i l’índex de confiança empresarial cau en xifres negatives (-11). Sobre la qualificació de la situació econòmica a la demarcació més d’un 50% dels empresaris la qualifiquen de dolenta o molt dolenta.

Convençuts que un rebrot endarrerirà la recuperació econòmica

En canvi les previsions de futur a un any vista són més optimistes i un 48% creuen que la situació econòmica serà millor. Això sí per recuperar-se la majoria creuen que serà lent i desigual entre empreses i necessitaran entre 6 i 18 mesos per situar-se en nivells similars als d’abans de la crisi. S’ha de tenir en compte però que la mostra de panelistes que ha respost el qüestionari de la 26a onada ha estat només de 46 persones i ho han fet entre el 4 de juny i el 2 de juliol. De fet, un 78% pensen que els rebrots poden endarrerir la recuperació de l’economia.

Pel que fa  a les mesures adoptades a l’empresa per adaptar-se al procés de producció destaca l’aplicació del teletreball (74%), les mesures sanitàries (65%) i els ERTO o ERO (41%). En relació amb els processos de comercialització i vendes, el percentatge més elevat és de l’impuls de la venda online (37%).