Més vigilància, malgrat que els rebrots no són alarmants

El Camp de Tarragona ha registrat una setantena de positius aquest juliol, 16 en les darreres 24 hores. L'àmplia majoria en els últims 7 dies, ara que també s'ha detectat rebrots al territori. Són petits i en l'àmbit familiar i social. Però donen un toc d'alerta per no relaxar-nos i tallar aquests nous contagis. Salut ja ha anunciat arreu de catalunya un reforç de mig miler de persones que faran la tasca de vigilància.

Alerta activada, però la situació, per ara, no és preocupant al Camp de Tarragona. Es miren de prop els rebrots detectats a Tarragona, Valls, Torredembarra, Reus, les Borges del Camp i la Secuita. Es tracta de petits rebrots en l'àmbit familiar o social d'entre 3 o 10 persones contagiades, pels quals s'estudien els contactes que han mantingut darrerament. En total, se segueixen unes 150 persones al territori. En conjunt, Salut ha notificat en aquesta primera quinzena de juliol una setantena de positius per Covid-19, només un en una residència.

Salut incorporarà mig miler de persones per fer el seguiment de casos

En tot el mes, el recompte oficial registra una mort amb coronavirus i un total de 15 altes hospitalàries. En tot cas, el ritme de nous contagis s'accelera en l'última setmana, ja que es concentren 60 dels 70 nous positius d'aquest juliol. Precisament, per això, els esforços del Departament de Salut són ara per retallar el temps entre la detecció dels nous casos i la identificació dels contactes per tallar la transmissió aïllant els rebrots. La consellera ha anunciat aquest matí que mig miler de professionals se centraran en la vigilància de la pandèmia des de l'atenció primària. Alhora, hi haurà una nova eina tecnològica que en farà el seguiment i avisarà als contactes dels casos positius.

Tot i els petits rebrots al Camp de Tarragona, l'atenció hospitalària presenta un quadre ben diferent al de l'inici de la pandèmia, perquè majoritàriament els nous positius no requereixen d'ingrés als centres sanitaris. En qualsevol cas, les autoritats sanitàries insisteixen a respectar les mesures de mascareta, distància i higiene de mans per evitar nous contagis.