Cossetània Edicions es prepara per un Sant Jordi alternatiu encara incert

Editorials i llibreters confien poder celebrar una diada alternativa a sant Jordi el pròxim 23 de juliol. Un dia del llibre atípic que els permeti recuperar part de tot el que es va perdre el passat 23 d’abril. Tot i que la celebració d’aquesta diada és encara incerta l’editorial Cossetània ja ha avançat alguns dels títols que vol treure al carrer durant aquesta jornada.

Amb l’esperança que el proper 23 de juliol es pugui celebrar una jornada dedicada al llibre que recordi Sant Jordi, l’editorial Cossetània ha exposat els títols i escriptors que durant l’últim any han forjat les novetats de l’editorial. Sense la diada habitual de Sant Jordi, durant la qual els editors calculen que ingressen gairebé una tercera part de la facturació anual, dipositen ara les seves esperances a la diada alternativa prevista pel 23 de juliol. Ho fan després d’uns mesos d’aturada i un retorn atípic a l’activitat durant els últims dos mesos.

Tot i això, l’editor del grup Cossetània calcula que malgrat tot actualment el volum de vendes queda entre un 35 i un 40% per sota les xifres habituals a aquestes alçades de la temporada. Una campanya que ha hagut d’alterar el seu calendari de cites per culpa de la pandèmia i que encara afronta amb incertesa la resta de l’any, començant per la cita del proper 23 de juliol, que penja d’un fil pels rebrots de la Covid-19.

Cossetània vol treure al carrer una vintena de novetats d’autors del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, entre elles l’últim premi Pin i soler Tsunami, d’Albert Pijuan. Inclou també en el paquet llibres editats i ja presentats abans de sant Jordi, com Enlloc, de Magí Sunyer, Les benaurances, de Joan Cavallé, o El rec, d’Olga Xirinacs. Un recorregut per la festa major de Santa Tecla realitzat per Laia Díaz, Els Patufets de Roger Roig i l’il·lustrador Hugo Prades per a públic infantil, o la poesia de l’actor Ricard Farré, que estrena faceta, són altres propostes que Cossetània confia exposar en una diada alternativa a hores d’ara encara incerta.