La Generalitat es reforça amb un decret llei contra els rebrots

El govern català tira endavant un decret llei per reforçar les decisions per frenar els rebrots de coronavirus. És la resposta de la Generalitat al rebuig del confinament al Segrià per part del jutjat de Guàrdia de Lleida. El pla de rebrots que el consell executiu aprova aquest dilluns s'impulsa més enllà del cas particular de Lleida i ha de recollir les mesures que a implementar per tallar les cadenes de nous contagis.

Dos brots més al Camp de Tarragona

Mentrestant, al Camp de Tarragona augmenten els contagis amb dos nous brots. Un d'ells a Valls dins de l'àmbit familiar i laboral amb 4 positius confirmats i 18 contactes en estudi. L'altre s'ha registrat entre les Borges del Camp i Reus amb 3 positius i se segueixen 18 contactes. Pel que fa al brot detectat la setmana passada a Tarragona augmenta de 7 a 10 casos i s'estudien 37 persones.

Finalment, l'altre cas de contagis connecta les poblacions de Perafort, la Secuita i Tarragona amb 6 positius i 45 contactes de l'àmbit familiar i social. Tot i la menor incidència, per ara, a les comarques tarragonines, des de la Generalitat s'insisteix a no abaixar la guàrdia per la presència d'aquesta vintena de positius acumulats en la segona onada de contagis.

El delegat del govern a Tarragona ha apel·lat a la necessitat d'aprendre a conviure amb el virus extremant les mesures d'autoprotecció, com la mascareta, la higiene i la distància física.