Acord definitiu per garantir l'arribada d'aigua potable a 9 municipis de la Conca de Barberà

L'acord, signat entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Consorci d'Aigües de Tarragona, permetrà portar aigua de l'Ebre fins al nord de la Conca, a una cota de 812 metres, la més alta realitzada mai pel CAT. En xifres, suposarà una inversió d'11 milions d'euros i 50 km de canonades, per garantir aigua de boca a 4.800 persones durant l'any i gairebé 7.000 a l'estiu. Hi haurà trams on l'aigua hi arribarà per gravetat i d'altres on es necessitarà d'un sistema de bombeig.

Després de l'acord fallit del 2017, que hauria suposat solucionar els problemes fent arribar aigua del canal Segarra-Garrigues, ara s'ha signat l'acord que diuen serà definitiu. En una primera fase l'aigua arribarà a Forès, i des d'allà es distribuirà a la resta de municipis, entre ells Santa Coloma, el més gran sense aigua potable. Si tot va bé, s'espera que les tres fases de l'obra estiguin llestes l'any 2025. 
 
El finançament del projecte s'ha garantit amb el suport de la Diputació de Tarragona i l'Agència Catalana de l'Aigua. 

El govern es compromet a garantir un equilibri territorial en el desplegament de les energies renovables

Quim Torra i el conseller de Territori, Damià Calvet, han conversat abans de l'acte amb manifestants que demanen que la Conca no aculli més parcs eòlics. Volen un repartiment més equitatiu. El govern s'ha compromès a reunir-se amb ells per escoltar les seves reivindicacions.