La defensa de Cèsar Puig demana l’absolució en un judici vist per sentència

Aquest dimecres ha quedat vist per a sentència el judici que ha assegut al banc dels acusats de l'Audiència Nacional l'exsecretari general d'Interior, el vallenc Cèsar Puig, juntament amb l'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i el director de la policia, Pere Soler. Se'ls investiga per la seva actuació en el referèndum de l'1 d'octubre i les protestes davant la seu del departament d'Economia. Un judici que s'havia reprès després que quedés ajornat pel coronavirus.

Les conclusions de l’advocat defensor del vallenc Cèsar Puig han començat amb la petició d'absolució perquè l'acusat, segons la defensa, no es va comportar ni sediciosament ni va cometre cap rebel·lió. Se l’investiga per la seva actuació en el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 quan era secretari general del departament d’Interior de la Generalitat.

El lletrat ha defensat que el seu representat en cap moment es va extralimitar en les funcions que tenia pel seu càrrec i que es va cenyir a la llei, tal com es demostra en tots els correus que s’han analitzat. També ha dit que Puig no va donar mai instruccions directes als Mossos d’Esquadra perquè no tenia aquesta competència.

Tots els advocats han demanat l’absolució dels acusats

La fiscalia a principis de setmana ja va justificar perquè rebaixava la seva petició de pena per a Cèsar Puig d’11 anys de presó a 10 i passant del delicte de rebel·lió al de sedició. La mateixa petició que feia també per l’exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero i l’exdirector dels Mossos, Pere Soler. Per l’altra encausada, l’intendent Teresa Laplana, la fiscalia mantenia la petició de 4 anys per sedicció o cinc mesos de multa i inhabilitació per desobediència.

Recordem que la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes ja va descartar la rebel·lió i va ser per sedició, i en alguns casos per malversació.