Les matriculacions de cotxe comencen una lenta recuperació

Després de tocar fons durant el mes d'abril, quan l'aturada total dels concessionaris va enfonsar les xifres a només 50 unitats, les matriculacions de vehicles a Tarragona han començat al maig una molt lenta recuperació.

Tot i això, les dades del darrer mes són el segon pitjor registre històric des que es tenen dades, només superat pel del mes anterior. Així, durant els darrers 30 dies a Tarragona s'han matriculat 466 vehicles, un 66 per cent menys que el maig del 2019. En l'acumulat del 2020, les xifres es queden en la poc més de la meitat de l'any passat a hores d'ara, amb 3.300 vehicles matriculats respecte als 6.300 d'ara fa dotze mesos.

Des de la patronal que integra els concessionaris de cotxes de tot l'estat destaquen que la presència de clients als concessionaris des de la seva reobertura el passat 11 de maig ha estat testimonial.

Una baixa afluència que ha fet que els departaments de cotxes nous estiguin treballant a un trenta per cent de la seva capacitat. És per això que reclamen mesures urgents a les administracions consensuades amb els concessionaris.