El sector turístic es donaria per satisfet si aquesta temporada cobrissin les despeses

Optimisme però amb molta prudència. Aquestes són les sensacions actuals del sector turístic a casa nostra. En quinze dies han vist com les previsions milloraven considerablement amb l’anunci del govern central d’obrir fronteres a partir de l’1 de juliol i l’aixecament de les restriccions en molts països europeus per deixar viatger als seus ciutadans. I comença, això sí, amb comptagotes arribar algunes reserves.

Des del sector creuen que la segona quinzena de juny serà clau per provar tots els protocols i garanties. Creuen que el 100% del sector podrà obrir les seves portes i consideren que la temporada serà bona si de setembre a octubre els dona per cobrir totes les despeses.

Pel que fa a l’any que ve, les empreses turístiques creuen que si no hi ha cap rebrot, la temporada no es veurà afectada i es podran tornar a assolir les bones xifres d’anys anteriors.  

L’any passat a la demarcació hi va haver més de 22 milions de pernoctacions. Un sector que dona feina a més de 25.000 persones i suposa més del 20% del PIB de l’economia de casa nostra.