El Banc d'Aliments repartirà enguany gairebé 3 milions de kilos d'aliments a les comarques de Tarragona

La crisi econòmica derivada de l'impacte de la pandèmia ha multiplicat les necessitats. El repunt s'ha notat al banc d'aliments, que calcula que només a les comarques de Tarragona la seva ajuda arriba ara diàriament a 3.000 persones més. Per això valoren positivament les aportacions solidàries de grups del sector alimentari que els permeten engreixar el seu rebost.

Una trentena de voluntaris traginen, classifiquen i reparteixen els aliments que diàriament entren al magatzem del banc d'aliments de les comarques de Tarragona, que ha vist com la demanda se li ha disparat per l'impacte de la Covid-19. Fins ara, a les comarques de Tarragona, la mitjana de persones que directa o indirectament, a través d'altres associacions solidàries, rebien l'ajuda del banc d'aliments es xifrava en 25.000. Calculen els responsables d'aquesta entitat que la demanda diària ha augmentat en més de 3.000 persones. Per això, qualsevol aportació és ben rebuda, com en el cas d'aquest lot de 13.500 litres de llet, un dels productes més valorats i necessaris que demana el banc d'aliments aportat pel grup Mercadona.

A banda de Mercadona, el banc d'aliments es nodreix també de la solidaritat d'institucions, administracions i altres empreses del sector de l'alimentació.

GAIREBÉ 3 MILIONS DE KG EN UN ANY

El camió provinent de Mercadona era el segon de la jornada que descarregava material per omplir el rebost del banc d'aliments. Abans havia arribat fruita provinent d'Andalusia, i ja esperava també un tercer tràiler carregat amb 235.000 kilos d'aliments aportats per la Unió Europea. El ritme al magatzem del banc d'aliments és constant. Calculen que enguany superarà els 2,7 milions de kilos d'aliments que reparteix anualment només a les comarques de Tarragona.