Afluència a les platges tot i que la majoria opta per seguir la norma i esperar dilluns per banyar-se

A l’espera que aquest dilluns ja es pugui anar a la platja a banyar-se i a prendre el sol, tal com contempla la nova normativa de la fase 2 de desconfinament, durant aquest cap de setmana moltes famílies han aprofitat les bones temperatures i el bon temps per acostar-se al mar.

Tot i que la majoria de la població ha respectat les normes vigents i només ha anat a la platja a jugar o a passejar, altres, no han pogut resistir la temptació i han plantat les seves tovalloles i els para-sols. Una acció prohibida fins dilluns, i a l’espera que els ajuntaments anunciïn de quina forma es podrà accedir a les platges per respectar les mesures de seguretat interpersonals. Altres persones, inclús, han fet el primer bany de l’any o han entrat al mar per fer pàdel surf, o prendre el sol....

CONTROLS POLICIALS

Durant tot el dia, patrulles de la Policia Local de municipis com Torredembarra, Salou o Tarragona han informat als usuaris de la prohibició de banyar-se o prendre el sol, però l’alta afluència de persones i la gran extensió de les platges ha fet difícil el compliment de les normes en casos puntuals.

A partir de dilluns, gaudir de la platja al complet serà legal, i també les piscines recreatives amb un 30 per cent de l’aforament i quan es garanteixin les mesures per minimitzar el risc de contagi. Els municipis de costa afrontaran el repte de controlar i evitar les massificacions a primera línia de mar.