Els municipis costaners demanen celeritat a les administracions per tenir a punt els serveis de platja

Els municipis de costa necessiten la recuperació econòmica de les activitats que es desenvolupen al litoral. En molts casos els suposa la base principal de l’economia. Per aquest motiu les 17 poblacions que integren el pacte de Coma-ruga han signat dos acords dirigits a la Generalitat i al Ministeri per a la Transició Ecològica.

A l’Estat li demanen que exoneri les taxes d’ocupació des del començament de la pandèmia fins a finals d’any a les empreses amb activitats a les platges.

Al govern català li sol·liciten que resolgui els expedients dels Plans d’Usos amb celeritat. Que autoritzi el muntatge de les instal·lacions de serveis públics i privats no més tard de dilluns que ve. I per últim, que les facilitin informació sobre les mesures de seguretat i distanciament.

Recordem que el conegut com a Pacte de Coma-ruga l’integren els municipis de costa des de Sitges fins a l’Hospitalet de l’Infant. Entre ells hi ha Altafulla, Torredembarra, Tarragona, Salou i Vila-seca. En total engloben a 110 quilòmetres de litoral. L’objectiu principal és fer una gestió unitària d’aquests espais.