Els principals sindicats de l'ensenyament rebutgen el pla de retorn a l'escola

Rebuig frontal dels principals sindicats de l'ensenyament a la proposta de retorn a les aules aquest mes de juny presentada aquest dimecres pel Departament d'Educació. Creuen que és un pla precipitat que només sorgeix de pressions que no responen a criteris educatius. Demanen al Departament que no s'obri cap escola fins al setembre i a les direccions dels centres que no assumeixin les responsabilitats que se'ls atribueixen en el pla de retorn.

Com a un experiment irresponsable i temerari. Així qualifiquen des del sindicat USTEC-STEs, majoritari en l'ensenyament català, el pla de retorn a les aules presentat pel conseller d'Educació, Josep Bargalló. Creuen que aquest és totalment precipitat i implica una enorme complexitat sense garanties sanitàries, a més de ser innecessari, ja que ja s'ha anunciat que el curs lectiu acabarà de manera telemàtica.

Des del sindicat manifesten que el govern només treballa sota pressions polítiques, econòmiques i socials per a convertir els centres escolars en únics garants de la conciliació de les famílies. Creuen, a més, que deixa el retorn en mans de les direccions dels centres, amb la responsabilitat que això comporta per als equips directius. És per això que demanen a aquestes direccions que no assumeixin aquesta responsabilitat i que no s'obri cap centre fins al setembre, amb les comptades excepcions dels canvis d'etapa en cicles superiors com ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

En matèria laboral, des del sindicat demanen al Departament que aclareixi com es podrà complementar aquest retorn amb la finalització de manera virtual del curs lectiu amb el professorat existent sense que aquest hagi de dur a terme dobles jornades de treball. També reclamen l'adquisició i distribució dels equips de protecció individual pertinents.