L'1 de juny obriran les escoles però amb limitació d'alumnes i prioritzant els qui finalitzen etapa educativa

Les escoles del Camp de Tarragona obriran a partir de l’1 de juny i el curs acabarà tal i com estava previst al 19 de juny. Obriran tots aquells centres educatius de les zones que estiguin en la fase 2 de desconfinament. Tot i que s’obrin les aules, no es farà classe, però sí acompanyament dels alumnes prioritzant l’atenció a aquells que canvien d’etapa.

Per etapes educatives, a les llars d’infants no hi podran anar els alumnes de menys d’un any perquè el seu sistema immunitari és molt baix. La resta d’alumnes podran anar a la llar però només hi podrà haver 5 alumnes per aula. Es prioritzarà l’acollida d’aquells nens que els seus pares no poden fer teletreball. Tampoc hi haurà servei de menjador.

Pel que fa a les escoles, hi podrà haver un màxim de 13 alumnes per aquells que han d’afrontar un canvi d’etapa, és a dir, per exemple, aquells nens i nenes que el curs vinent han d’anar cap a l’institut. Pels de 3 a 6 anys hi haurà un espai d'acollida pels fills dels pares que no poden fer teletreball. La resta tindrà l’opció de fer tutories personalitzades.

És una situació similar a la que trobarem als instituts on es podran fer activitats en grups de no més de 15 alumnes a 4t d’ESO per guiar-los a triar quin Batxillerat volen cursar, i els de 2n de Batxillerat per preparar la Selectivitat. La resta, també seran tutories personalitzades.

Tot plegat s’allargarà fins a finals de curs, però s i l’estat acabés aprovant el permís retribuït per cuidar els fill deixaria de fer-se

EL CURS VINENT, PRESENCIAL I 15 ALUMNES PER AULA

Pel que fa al curs vinent, a partir del setembre, hi haurà com a màxim 15 alumnes per aula. En alguns casos hi haurà centres educatius que tindran prou espai i altres no, i en aquest segon cas caldrà sol·licitar altres espais. La prioritat, però, és que tots els alumnes tornin a l’escola presencialment.

Els centres educatius han rebut avui mateix les directrius per poder reobrir portes i adaptar-se a les condicions d’higiene que reclama la normativa contra el coronavirus.