L'obertura de les piscines privades, en perill

El Col·legi d'Administradors de Finques de Tarragona alerta que les comunitats privades no podran utilitzar les piscines per manca de garanties. Consideren que no es disposen dels recursos necessaris per complir les condicions de seguretat. La normativa contempla l'ús dels espais, amb importants limitacions, a partir de la fase 2 de desescalada. Per aquest motiu reclamen un full de ruta clar per solucionar la problemàtica.

Les temperatures són gairebé d'estiu, s'acosta el juny i el pla de desconfinament cap a la 'nova normalitat contempla l'ús de les piscines comunitàries però no els mecanismes per adaptar-lo. Ara bé, segons el Col·legi de Finques de Tarragona, refrescar-se més enllà de la dutxa corre seriós perill enguany.

Si dilluns aconseguim accedir a la fase 2, el govern veu viable l'activació de les piscines amb un aforament màxim del 30%, això sí, atenció, amb cita prèvia i per torns horaris. A banda, s'ha de distribuir el recinte per garantir les distàncies i senyalitzar el terra. Des del les finques afirmen que la majoria de comunitats no tenen cap sistema de control de l'aforament ni personal a càrrec de la instal·lació. Si hi ha socorrista, vetlla pel que passa a l'aigua i no pas fora d'ella. Les directrius estatals marquen com serà el procés de reobertura de les piscines públiques però no pas de les privades.

Afegeixen que no és possible posar data a l'ús de la piscina sense ningú que gestioni les demandes. La regulació hauria d'establir-se amb acords entre els propietaris però les reunions de veïns ni tan sols estan autoritzades encara. Sobre la distribució de la zona, el Col·legi explica que no hi ha recursos per controlar que els usuaris no vagin més enllà d'unes limitacions que, en qualsevol cas, reduirien l'aforament real de la instal·lació. Gairebé el 80% de la població conviu en comunitats de propietaris.