Els Mossos insisteixen en la denúncia com a mesura per acabar amb l’homofòbia contra el col·lectiu LGBTIQ

L’LGTBIfòbia, ni a casa ni al carrer!’. És el lema de la declaració contra l’homofòbia en el seu Dia Internacional. Enguany, per les mesures de confinament i distanciament social no s’han convocat grans actes, però les institucions i entitats reivindiquen el respecte pels drets de les persones del col·lectiu. A través d’una declaració, el conjunt d’institucions catalanes expressen la ferma voluntat de continuar implementant els principis d’equitat i de no-discriminació per erradicar qualsevol situació de discriminació i assegurar la diversitat sexual i afectiva.

Durant l’any passat, els Mossos d’Esquadra van rebre 11 denúncies a tota la demarcació, per delictes d’odi, agressions físiques o verbals. El cos policial ha activat diverses campanyes i xerrades a la comunitat educativa, un espai molt important per començar a conscienciar sobre la identitat de gènere.

CAL DENUNCIAR

Les denúncies són clau i han d’aportar les màximes dades possibles en cas que una persona hagi estat víctima d’una agressió. Els Mossos d’Esquadra tenen activada una bústia genèrica, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., dirigida a la població per atendre qualsevol víctima que necessiti suport i orientació.

El Dia Internacional serveix per condemnar totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra el col·lectiu LGTBIQ, que aposta pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones de la societat.