Tarragona disposaria de més recursos i experiència per fer front a un rebrot

Un possible rebrot de coronavirus agafaria la regió sanitària del Camp de Tarragona més preparada i amb recursos que van trobar a faltar en l'inici de la pandèmia al territori. Així ho veu el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Fernando Vizcarro, ara que el descens de la pressió hospitalària és una evidència i amb els dos peus de la demarcació a la fase 1 de desconfinament. "La principal preocupació era no poder assumir en un espai de temps curt una quantitat molt gran de contagiats", manifesta Vizcarro.

L'aixecament de certes restriccions, com per exemple la reobertura de les terrasses de bars i restaurants, preocupa al president del Col·legi perquè assegura que, en alguns casos, no es van complir les mesures de prevenció de la COVID-19. Malgrat això, Fernando Vizcarro reconeix que els hospitals estan recuperant certa normalitat. És el cas del Joan XXIII que ha passat de sis UCI habilitades a una novament, també s'ha normalitzat l'atenció del servei d'urgències amb algunes patologies que en aquests dos mesos s'havien reduït considerablement perquè els pacients evitaven acudir als centres de salut.

HÀBITS QUE HAN VINGUT PER QUEDAR-SE

El representant dels metges tarragonins també assegura que l'atenció sanitària canviarà respecte a com la coneixíem fins abans de la crisi sanitària. Remarca, per exemple, que les sales d'espera dels hospitals hauran de reduir el seu aforament. La consulta telemàtica que ara s'ha implantat a la força sembla que ha vingut per quedar-se.