Creu Roja ha atès prop de 15.000 persones durant l'emergència de la COVID-19

L'entitat fa balanç d'unes accions destinades a col·lectius vulnerables que han patit especialment els efectes de l'epidèmia al territori. Més de 25.000 intervencions en 54 dies, és a dir unes 500 cada jornada per respondre als requeriments de veïns i famílies que no poden assimilar els estralls socials i econòmics produïts pel coronavirus i l'estat d'alarma.

La Creu Roja disposa de 22 assemblees comarcals i locals que vertebren els serveis a cada racó de la geografia i amb l'ajut de les donacions de 37 empreses. Això ha permès atendre més de 14.000 ciutadans i realitzar 17.000 trucades de seguiment, a més d'entregues de béns, acompanyaments a metges, entregues de medicaments i orientacions psicosocials. El pla d'acció Creu Roja Respon ha disposat de prop de mig centenar de voluntaris en un projecte d'urgència que ha inserit laboralment 25 persones.

creu roja 2

Espais com l'alberg del Serrallo, amb una cinquantena d'usuaris sensesostre diaris, han servit gairebé 8.000 àpats. Un alberg que ha reforçat la capacitació dels seus residents amb cursos d'alfabetització i de formació múltiple. I és que en l'àmbit educatiu Creu Roja ha cobert les necessitats de gairebé un centenar de nens i nenes que poden continuar així l'aprenentatge a través d'internet.

Fotografies: Alba Rodríguez.