UGT demana als ajuntaments que elaborin plans específics per la reobertura de les platges

UGT remarca que la COVID-19 suposa un nou risc per a les persones usuàries de les platges i que aquest estiu s'hauran de prendre mesures extraordinàries per garantir la seguretat i minimitzar el risc de contagi del virus. Serà potestat dels ajuntaments, per això la secció territorial del sindicat demana als consistoris que redactin un pla específic que permeti garantir la seguretat dels banyistes i les platges disposin d'un servei de socorrisme adient. 

De fet, UGT exigeix als ajuntaments que tinguin en compte el Codi de Bones Pràctiques en els plecs de licitació del servei de socorrisme i que aquests professionals també estiguin protegits davant la nova realitat que es trobaran aquest estiu. També els preocupa els serveis de socorrisme que ja es trobaven el licitació just en el moment de la declaració de l'Estat d'Alarma.

UGT recorda que s'hauran de garantir les mesures sanitàries, per exemple equipant-los amb els EPIS necessaris. Però, en aquest nou escenari, creuen que farà falta una major presència de cossos de seguretat a les platges per fer complir les mesures.