Reducció esperançadora de la pressió hospitalària al Camp de Tarragona

casos 23 abril

És la tònica de la setmana però avui especialment significativa amb 155 ingressats (20 menys que ahir) i 39 pacients a l'UCI (-4). La lectura negativa, sis persones més han mort per COVID-19 i ja en van 291 des de l'inici de la crisi.

Que cada vegada hi hagi menys malalts de COVID-19 als hospitals alleugereix el volum de feina dels professionals sanitaris i ens allunya de les estadístiques de setmanes anteriors. Malgrat això, l'increment de casos és constant ara que Salut coordina el recompte en coordinació amb altres estaments vinculats com és el cas dels tanatoris. Així, sumem sis defuncions més les últimes 24 hores. Cal recordar que la taula de dades reflecteix confirmats i també sospitosos (sense prova i amb simptomatologia), tant en casos com en morts. Per segona jornada consecutiva, això sí, no s'ha produït cap mort provinent de residències de la tercera edat, on el balanç fins ara és de 82 pèrdues.

La xifra de positius creix per sobre dels 6.200, ara bé, la majoria d'ells sense haver-se sotmès a test. Mentrestant, les altes hospitalàries superen el mig miler, una cinquantena més que dimecres.