Més ansietat i irritabilitat en els infants a causa del confinament

Més ansietat, pors i irritabilitat poden ser conseqüències del confinament en els infants. Ho alerta el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya que ara celebra la decisió del govern central d'alleugerir l'estat d'alarma per als més petits, permetent-los sortir al carrer.

Inicialment es va comunicar que els nens i nenes de fins a 14 anys podrien sortir per acompanyar els adults només en les activitats permeses, més tard el govern central va rectificar i podran fer-ho per passejar.

Però per què és important aquesta excepció després de cinc setmanes de confinament? Doncs el Col·legi de Psicòlegs adverteix de l'augment de les ansietats o les ports dels més petits. Per exemple, es poden traduir en dificultats per dormir, alimentar-se correctament o per establir rutines saludables. Tot plegat, fruit de la gran alteració que han patit les seves vides.

PROBLEMES AMB LES PANTALLES

Per això, els psicòlegs ja advertien de la necessitat d'establir formes de flexibilització del confinament per a l'infància i, justament, remarquen que la població més jove ha de ser tinguda en compte en la presa de decisions. La nova possibilitat de sortir al carrer podrà alleugerir la dificultat de contenir a casa els més petits i també minimitzar la quantitat d'hores que passen davant les pantalles, una problemàtica que després d'aquesta crisi també es veurà agreujada.