El riu Gaià protagonitza les principals afectacions d'unes pluges que no han generat danys greus

L'episodi de pluges continuades ha deixat alguns ensurts per la crescuda dels rius i l'acumulació d'aigua, especialment a la conca del riu Gaià. A Aiguamúrcia s'ha tallat una carretera per precaució; a Altafulla s'han produït alguns despreniments.

L'accés a la localitat d'Aiguamúrcia per la carretera TV-2050 de la Diputació de Tarragona s'ha tancat al pas de vehicles durant l'episodi de pluja intensa que s'ha fet notar a la capçalera del Riu Gaià i al seu pas per la comarca de l'Alt Camp.

Tot i que en alguns moments la crescuda del riu va superar l'alçada del pont que el travessa just a l'entrada del nucli urbà del municipi, aquest matí, ja sense la pluja insistent, s'ha treballat en la neteja del fang i les canyes acumulades en una travessia que ja va haver de ser restaurada ara fa cinc anys, quan el riu es va endur aquest pont durant un dels últims episodis de crescuda del mateix. La crescuda del riu ahir va motivar el tancament preventiu de la carretera al pas de vehicles. Ara sembla que el perill a la zona, ha passat.

ALGUNS DESPERFECTES A ALTAFULLA

La pluja també ha estat insistent a primera línia de mar. A municipis com Altafulla els aiguats han provocat diversos danys com la caiguda de dos murs: un a la vila closa, al Camí de la pedra del Colsero a tocar de l’antic cementiri, i un altre mur d’un jardí particular al Camí de Credos. A banda, també s’han tombat pins de grans dimensions en diversos punts. Durant tot el matí, diversos tècnics municipals, ja treballaven a les zones afectades per reparar els danys.

A Salou, el barranc de Barenys desemboca amb una notable quantitat d'aigua però sense generar estralls al barri de la Salut i a la platja de Ponent, habituals víctimes en èpoques de forts temporals sobtats.

MÉS RESERVES D'AIGUA

Les reserves d'aigua de Catalunya es troben al 93% de la seva capacitat total i alguns dels embassaments han assolit el límit de capacitat. És el cas del pantà de Riudecanyes, que deixa anar aigua després d'assolir el seu volum màxim, superior als 5 hectòmetres cúbics. L'any passat i també a l'abril, el total d'aigua acumulada se situava deu punts per sota que actualment. Les previsions meteorològiques van obligar Protecció Civil a activar l'INUNCAT. Des del 112 han atès 36 incidències provinents del Camp de Tarragona.