El 84% de les PIME i els autònoms de la demarcació pateixen els efectes econòmics del coronavirus

Així ho alerta un estudi elaborat per la patronal PIMEC arran d'una enquesta realitzada entre aquests empresaris durant els darrers dies.

L'informe desprèn que nou de cada deu pimes i autònoms registren una contracció de les vendes i una baixada dràstica de reserves, en la gran majoria dels casos superiors al 20%. També alerten de l'escassetat en l'aprovisionament de materials i 3 de cada 4 comencen a presentar tensions de tresoreria destacades. Per tot això, l'informe assegura que el 61€ de les pimes han hagut de tancar com a mínim un establiment comercial i que un 57% ja han presentat o presentaran en els propers dies un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació.

HA CANVIAT LA MANERA DE TREBALLAR

Tot un conjunt de dades que mostra l'informe que des de PIMEC a Tarragona valoren amb molta preocupació per al futur econòmic i productiu a curt i mitjà termini a la demarcació.

Per fer front a aquests primers estralls de la crisi econòmica, la meitat de les pimes i els autònoms enquestats ha implementat mesures de teletreball, i un 46% apunta que ha modificat els torns de treball o de vacances.