Les comarques de Tarragona podrien ser les últimes a recuperar-se de la crisi pel coronavirus

Tal com ja va passar en l'anterior crisi econòmica iniciada l'any 2008, les comarques de Tarragona podrien tornar a ser les últimes de Catalunya en deixar enrere les conseqüències de la profunda crisi que es preveu arran de l'aturada obligada per la pandèmia de la COVID-19. Els sectors productius principals del territori: el turimse i el relacionat amb la logística, podrien ser dels més castigats per aquesta l'aturada i fer més difícil la recuperació econòmica.

DIFERENTS AFECTACIONS SEGONS LA COMARCA

Així ho fa palès un primer anàlisi dut a terme per la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV, que col·loca la majoria de les comarques tarragonines per sota de la mitjana catalana en l'anomenat índex de vulnerabilitat davant de la crisi provocada pel coronavirus. Un rànquing negatiu que lideraria el Baix Penedès amb un 21% mentre que el Tarragonès se situaria en quarta posició al territori per sobre del 17%. Una altra comarca que es veuria afectada pel que fa a l'activitat logística seria l'Alt Camp, que es situaria amb un índex de vulnerabilitat del 12,6%, mentre que la Conca de Barberà seria de les comarques menys afectades per aquests factors amb un 11,2% d'incidència.

És per això que des de la URV reclamen mesures diferenciades per les característiques del territori.

Molt per sobre de la mitjana catalana, un 55%, es troba el Tarragonès. L'Alt Camp superaria aquesta mitjana de tot el país en un 10% mentre que la Conca de Barberà se situarà al mateix nivell de vulnerabilitat mitjà de la resta de comarques catalanes.