Els arquitectes demanen aturar les obres per prevenir el coronavirus

 

Els arquitectes reclamen que s'aturin totes les obres, tant públiques com privades, perquè no es poden garantir les mesures de prevenció i protecció dels treballadors. Els col·legis tècnics catalans ho han demanat al Govern central a través d'una carta on també recalquen que les obres de construcció no són una activitat essencial que s'hagi de mantenir sota l'estat d'alarma.

NOMÉS ALLÒ QUE SIGUI ESSENCIAL

En aquest sentit, assenyalen que només caldria donar continuïtat a les actuacions urgents i justificades per la seguretat de les persones. La resta, diuen, s'haurien d'aturar perquè, per exemple, els resulta inviable mantenir les distàncies mínimes de seguretat. Els arquitectes col·legiats també hi han enllaçat una altra petició per protegir l'activitat econòmica del sector. 

La Generalitat també ha fet passos per aturar totes les obres públiques, tot i que finalment deixarà la decisió en mans del contractista de l'obra que serà qui podrà sol·licitar la suspensió dels contractes, segons especifica el decret del govern espanyol.