Les matriculacions de turismes cauran fins a un 60%

L’aplicació de l’estat d’alarma també deixarà tocats els concessionaris, que s’han vist obligats a tancar les seves portes. Aquest març les matriculacions a la demarcació de Tarragona de turismes i toterreny han disminuït un 38%, una xifra per sota la mitjana estatal que ha caigut un 43%, quan el mes de febrer es van matricular més de 90.000 vehicles.

A L'ABRIL PODEN CAURE FINS AL 60%

El sector de l’automòbil però preveu que els dos mesos que vindran seran pitjors. L’abril serà el més afectat, calculen que hi haurà un descens de vendes de fins al 60%. El maig creuen que augmentaran però que es mantindrà una caiguda de fins a un 40% respecte al mateix període de l’any anterior. Les xifres no arribaran al 100% perquè es matricularan cotxes que ja estaven reservats. Els concessionaris asseguren que la recuperació de vendes de cotxes serà molt lenta.

Les perspectives no són tan dolentes des del punt de vista de la post venta i manteniment. Aquests serveis es poden continuar oferent. A banda, els concessionaris creuen que quan finalitzi l’estat d’alarma tothom voldrà tenir el cotxe a punt de cara les vacances d’estiu.