Messer tampoc s'atura per fer front al coronavirus

La química tarragonina s'aboca per acabar amb el coronavirus. Molts dels principals productes indispensables per a la indústria sanitària i farmacèutica es fabriquen aquí, a casa nostra, i a plantes com la de Messer, que s'adapta a les circumstàncies per garantir la salut dels treballadors i l'entrega del material als seus clients.

LA DEMANDA EN ALGUNS CASOS ES MULTIPLICA PER 5

Tenim clar que aquí fabriquen productes de tota mena però, fins que no preguntem als professionals de dins, molts som incapaços de desxifrar els derivats i, especialment, la seva utilitat. Messer crea oxigen medicinal imprescindible a teràpies respiratòries i d'assistència domiciliària que s'utilitza justament durant les complicacions derivades del coronavirus. La demanda dels gasos s'ha disparat multiplicant-se per cinc a països com Itàlia. A Messer també es fabrica nitrogen que es converteix en medicaments; Co2, per a les operacions quirúrgiques i heli, destinat a ressonàncies magnètiques.

Els gasos industrials entren en escena més que mai perquè el mateix nitrogen garanteix el carburant de les refineries, així com el clor potabilitza les aigües. Molts dels plàstics surten d'aquí i es transformen en elements vitals com guants i mascaretes.

TREBALLANT AMB MESURES PREVENTIVES

Mentrestant, Messer ha activat un gabinet de crisi en connexió amb l'AEQT i l'Associació de Fabricants de Gasos Industrials i Medicinals. Garanteix el bon funcionament de les plantes sense posar en perill la salut de cap treballador. Per això s'implementen mesures de desinfecció dels espais i s'estableixen protocols estrictes de neteja.

Agraeix l'esforç del sector i de la resta d'àmbits laborals que lluiten contra el COVID-19.