Els Ajuntaments estableixen la gratuïtat de la zona blava

Els Ajuntaments segueixen aplicant noves mesures per prevenir el coronavirus. Com saben, d'una banda, mantenen els serveis mínims, però han enviat la majoria dels seus treballadors a casa. A més a més, l'administració local també adopta mecanismes per facilitar el dia a dia de la ciutadania que està confinada, per exemple en matèria de mobilitat. 

HO APLIQUEN TARRAGONA, SALOU, VALLS, MONTBLANC I L'ESPLUGA

Aparcar aquests dies a les zones blaves i verdes és gratuït en la majoria dels municipis. La mesura persegueix un dels objectius primordials d'aquests dies sota l'estat d'alarma: restringir la mobilitat de la ciutadania i reduir els desplaçaments. És la decisió que ha adoptat aquest dilluns la Comissió de Seguiment COVID-19 de l’Ajuntament de Salou que, al seu temps, no ha paralitzat la seva activitat, si bé l’atenció presencial als ciutadans està suspesa. 

A Valls el darrer paquet d'accions contra el coronavirus també recull la gratuïtat de les zones blaves i es manté el servei municipal de l'autobús urbà que adopta diverses mesures de contenció del virus. L'última decisió de l'Ajuntament de Valls ha estat el tancament de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, només oferirà servei telefònic i a través del web.   

També és gratuïta la zona blava a Montblanc i a l’Espluga de Francolí on els ajuntaments també han suspès el treball presencial dels treballadors municipals i només han mantingut els serveis més essencials. L’Ajuntament de l’Espluga també ha mantingut l’assistència telefònica els dies laborables. D'altra banda, a partir d'aquest divendres també es permetrà el mercat de venda ambulant únicament per a les parades d'aliments i productes frescos.