L'estat modifica la normativa per tal que els transportistes puguin abastir els productes necessaris

El transport de mercaderies bàsiques i essencials funciona a ple rendiment durant aquestes setmanes de crisi sanitària. L’estat està donant facilitats perquè els transportistes puguin fer la seva feina i abastir els supermercats de productes fonamentals. El sector celebra la rapidesa en la presa de decisions i reivindica el seu important paper a la societat.

El 90% de les mercaderies que consumim en el nostre dia a dia arriben pel transport per carretera. Per la importància que tenen especialment durant aquest període de crisi sanitària, les institucions estan donant facilitats de moviment als transportistes. De fet, el govern ha aixecat diferents restriccions que patia el sector, com la de circular per diferents trams per carreteres nacionals, i ha flexibilitzat els horaris i els descansos dels professionals del transport. A més, les mesures de tancament de fronteres no els afecta.

La Federació Empresarial d’Autotransports de la província de Tarragona celebra aquestes mesures de mobilitat, a la vegada que vol que es reconegui la seva tasca a la societat.

CRIDA DE LA FEAT

La FEAT fa una crida a ajudar als transportistes que es troben amb problemes pel tancament de bars i restaurants.

Els conductors estan reforçant la neteja pròpia amb elements d’autoprotecció i dels seus vehicles, desinfectant-los diàriament. No obstant això, la federació demana que es reparteixen més productes perquè molts treballadors no han pogut accedir a aquests elements.