PortAventura World no sap quan obrirà

Aquest divendres PortAventura World ha informat que posposa la seva obertura fins que les autoritats sanitàries aixequin les mesures per contenir la propagació del COVID-19. El parc temàtic havia d'obrir portes aquest 27 de març, però ja ha informat a través d'un comunicat que, de moment, no té data d'inici de la nova temporada. Per tot plegat, PortAventura es posa a disposició de seguir les instruccions i recomanacions de les autoritats.

Les conseqüències econòmiques d'aquesta pandèmia són palpables ja arreu amb l'aturada de molts serveis i negocis, afecta en determinats sectors més que altres però, de retruc, també impacta de forma global en l'economia.

I, en efecte, el termòmetre el marquen les borses d'arreu aquesta setmana amb caigudes importants per la por i la incertesa del coronavirus. Per exemple, ahir l'IBEX-35 va caure un 14%, el descens més important de la història. Tot i això, avui ha obert amb un efecte rebot recuperant-se un 6,5% i, segons els experts, la tendència dels pròxims dies serà aquesta. L'alarma pel coronavirus provocarà alts i baixos en el mercat de valors.

La majoria de veus de l’àmbit econòmic reclamen reaccions ràpides i clares. Que governs i bancs centrals intervinguin per garantir liquiditat a les empreses i donar confiança als mercats.