Aules sense alumnes pel coronavirus

Primer dia de tancament dels centres educatius com a mesura preventiva per evitar l'avançament del coronavirus. Escoles, llars d'infants i centres d'educació secundària han suspès tota activitat presencial i el personal docent treballa de manera telemàtica des de casa. Seran 15 dies d'escoles sense nens i nenes i de malabars a les cases. La mesura afecta només al Camp de Tarragona 110.000 alumnes

Els ocells són els que ara gaudeixen dels espais de les escoles, com a mínim els exteriors, a partir d’avui. A la recerca d’alguna engruna deixada pels nens i nenes que sí que ocupaven l’espai fins ahir mateix. Avui, però la imatge i també el so, és ben diferent. Les classes són buides i les persianes abaixades, no obriran com a mínim en 15 dies. Les porteries i les cistelles de bàsquet contemplen aquesta desolació impertèrrites. Per no haver-hi, no hi ha ni personal de neteja que ultimi alguna tasca. Tampoc consergeria ni l’equip directiu, que finalment haurà de treballar des de casa i reunir-se telemàticament, com la resta de personal docent. En alguns centres, però sí que s’hi ha acostat algun membre de direcció però no s’hi deixa entrar ningú més, majoritàriament, doncs, se segueixen les indicacions del Departament d’Educació.

És el cas per exemple, de la llar d'infants Xiquets i Xiquetes de Valls, una de les dues escoles bressol municipals de la ciutat de Valls. Alí, l'equip directiu del centre, a porta tancada, ultimava els detalls per repartir-se les tasques que realitzaran de forma telemàtica diurant  les propers setmanes. A l'interior del centre, silenci colpidor. Les joguines als calaixos, passadisos i penjarobes buits, aules sense vida i un pati exterior esperant en va el xivarri de la quarantena d'infants que acull el centre. No hi seran, com a mínim en dues setmanes.

La imatge de buidor es repeteix a llars d'infants, escoles i instituts. Al Camp de Tarragona en total, la mesura afecta a més de 110.000 alumnes i a uns 10.000 professionals entre docents i personals administratiu o de manteniment dels diferents centres escolars.